Όταν ένα ζευγάρι προετοιμάζεται να ζήσει την μέρα του γάμου του, αυτή την σημαντική μέρα που θα ξεκινήσει την κοινή του πορεία ενώπιον Θεού και ανθρώπων, η φωτογράφιση του γάμου είναι απλά επιβεβλημένη. Όχι μόνο γιατί θα θυμίζει στους δύο τους τις υπέροχες στιγμές που προηγήθηκαν και ακολούθησαν του μυστηρίου αλλά και γιατί θα μπορέσουν στο μέλλον, μέσα από τις φωτογραφίες τους, να διηγηθούν την ιστορία της μέρας όπως την αποτυπώσαμε στο φωτογραφικό φίλμ, προορισμένη να ακολουθεί την νεοσύστατη οικογένειά τους στο διηνεκές.
Αυτό το λαμπερό ζευγάρι είναι ο Ανδρέας και η Σπυριδούλα, Παντρεύτηκαν ένα καλοκαιρινό απόγευμα του Ιουνίου στο κτήμα Γαία και μας έδωσαν την ευκαιρία να διηγηθούμε, μέσα από τις εικόνες μας, την ιστορία τους γάμου τους. Το ότι ετοιμάστηκαν και οι δυο στα διαμερίσματα του κτήματος βοήθησε πολύ τόσο την φωτογράφιση όσο και τη βιντεοσκόπηση της προετοιμασίας τους! Αν και βρίσκονταν τόσο κοντά, ήταν πολύ αυστηροί στην τήρηση του εθίμου που επέβαλλε να μη δουν ο ένας τον άλλο πριν από το μυστήριο, ακόμη κι αν ανάμεσά τους μεσολαβούσε μόνο… μια πόρτα!
Το μυστήριο έλαβε χώρα στον κήπο του κτήματος, έξω από το μικρό πετρόχτιστο εκκλησάκι, ανάμεσα στα δέντρα και τα λουλούδια. Ο χώρος στολισμένος με μακριές κορδέλες, αραχνοϋφαντες οργάντζες, και υπέροχα διακοσμητικά, όλα στους τόνους του λευκού, δημιουργούσε γύρω τους το πιο ρομαντικό φόντο για να αποτυπωθεί ο έρωτας που έλαμπε στα μάτια τους. Από τη διακόσμηση δεν έλειψε και το παραδοσιακό μοτίβο της ελιάς, μια ευχή για μακροζωία και αειθαλή αγάπη.
Το μυστήριο του γάμου κύλησε ήρεμα και έκλεισε με ένα καταιγισμό από ρύζι που κατέπληξε το νεόνυμφο ζευγάρι, πολλά γέλια και αυθόρμητες εκφράσεις που δεν παραλείψαμε να απαθανατίσουμε! Λίγο πριν το τέλος θα ήθελα να κρατήσω στην μνήμη μου μόνο μια εικόνα. Το είδωλο των δύο τους, αγκαλιασμένων κάτω από την μεγάλη ελιά να αντανακλάται στη γαλάζια πισίνα, σε ένα εκτυφλωτικό κάδρο αντιθέσεων που όμως δημιουργούν την σύνθεση… τη σύνθεση της κοινής τους ζωής!
Back to Top